خانه / دانستنیهای پزشکی / گیاهان دارویی / خواص گیاهان دارویی …

خواص گیاهان دارویی …

 خواص فراوان سیر …

هیئت ملحی - این ماده غذایی جادویی از شما درمقابل بیماری های قلبی، سرطان و عفونت ها
محافطت می کند.
تحقیقات پزشکی و دارویی نشان داده است که سیر ، چاشنی معطر که افراد یا از آن
متنفر می شوند و یا عاشقش می شوند ، می تواند کلسترول را پایین آورده، از لخته
شدن خون در بدن جلوگیری کرده، فشارخون را پایین آورده، از ابتلا به سرطان
جلوگیری به عمل آورده، و شما را در برابر عفونت ها و بیماری های قارچی و
باکتریایی مصون کند.
سیر حاوی بیش از ۱۰۰ ماده شیمیایی بیولوژیکی مفید می باشد که از جمله آن می
توان به موادی به نامهای زیر اشاره کرد: آلیین، آلیناز، آلیسین، اس
آلیلسیستئین، دیالین، آلیل متیل تری سولفید.
در واقع، سیر از ۳۰۰۰ سال پیش تاکنون مصرف دارویی داشته است اما فواید آن تا
زمان حال در حد اعتقاد مردم عادی محدود بود. طبق گزارشی در یکی از روزنامه های
انجمن پزشکی امریکا، نقش درمانی سیر در تقریباً ۱۰۰۰ تحقیق توصیف و تشریح شده
است.

در طول تاریخ در شرق میانه، شرق آسیا و نپال، از سیر برای درمان ( برونشیت،
فشار خون بالا، سل، اختلالات کبدی، اسهال خونی، نفخ، کولیک، کرم روده،
روماتیسم، دیابت و تب ) استفاده می شد .
سیر در درمان آرتروز مفصل ران موثر است ، زنان که رژیم های غذایی سرشار از
سبزیجات جنس آلیوم داشتند کمتر به آرتروز گرفتار می شوند نمونه هایی از
سبزیجات جنس آلیوم Allium ( شامل سیر، تره فرنگی، موسیر و پیاز ) می باشد.
مطالعه بلند مدت، روی بیش از ۱۰۰۰ دوقلوی دختر سالم، نشان داد که کسانی که
عادات غذایی شامل مقدار زیادی میوه و سبزیجات، به خصوص آلیوم هایی مانند سیر
مصرف کردند علائم کمتری از استئوآرتریت اولیه در مفاصل ران داشتند.
سیر یک آنتی بیوتیک طبیعی است زیرا با باکتری ها، ویروس ها و پروتوزوآ ( یک
انگل تک یاخته ) در بدن مبارزه می کند یک مطالعه نشان داد مصرف روزانه سیر خطر
ابتلا به سرماخوردگی را به نصف کاهش می دهد.
نوشیدن آب لیمو یا خوردن چند برش از لیمو بوی بد سیر را متوقف می کند.

*فواید سیر در سیستم قلبی عروقی بدن *آدِش کی جین، پزشک مرکز تحقیقاتی بالینی
و دانشکده پزشکی تولان در نیو اورلئان، سال گذشته گزارش داده است که سیر می
تواند باعث پایین آوردن میزان کلسترول و به ویژه نوع لیپوپروتئین کم حجم (LDL)
در خون می شود. جین به ۲۰ مرد و زن روزانه ۹۰۰ میلیگرم از قرص های پودر سیر
داده و آنها را با ۲۲ فردی که فقط داروی پلاسیبو دریافت می کردند، مقایسه کرده
است.
در آخر این تحقیق ۱۲ هفته ای، میزان کلی کلسترول خون در افرادی که قرص های سیر
مصرف نموده بودند، تا %۶ کاهش پیدا کرد، درحالیکه در افرادیکه دارونکا یا
پلاسیبو دریافت کرده بودند، این کاهش فقط %۱ بوده است. افرادیکه سیر مصرف کرده
بودند همچنین کاهش ۱۱ درصدی در کلسترول LDL خود مشاهده کرده اند که باز این
میزان در گروه دیگر بسیار کمتر و فقط %۳ بوده است.
سیر همچنین داروی ضد انعقاد خون نیز به شمار می رود ، یک داروی طبیعی برای
رقیق کردن خون. دکتر اچ کیسوتر از دانشگاه سارلاندس هامبورگ، اخیراً دریافته
است که سیر می تواند به بیمارانی که از بیماری انسداد شریانی که باعث لخته شدن
خون در ناحیه پاها می شود نیز کمک کند.

*فواید سیر در مقابله با سرطان *دکتر بنجامین لاو در مجله بیوتراپی مولکولی
عنوان می کند که “سیر یکی از قدیمی ترین گیاهانی است که گفته می شود خواص ضد
سرطانی دارد. در گذشته مصریان و پزشکان هندی از سیر برای درمان تومورها
استفاده می نمودند.”
دکتر لاو، محقق دانشگاه لوما لیندا، سه راهی را که از طریق آن سیر از شما
درمقابل سرطان محافظت می کند را توصیف میکند: با بازداشتن مستقیم متابولیسم
سلول های تومر، با جلوگیری از شروع و تولید سلول های سرطانی، و با تقویت سیستم
دفاعی فرد برای مقابله بهتر با سلول های سرطانی.
یک رژیم غذایی که از ۲ تا ۴ درصد سیر تشکیل شده باشد، رشد سرطان سینه را به
تاخیر انداخته و تعداد تومرهای سرطانی را کاهش می دهد. او اینطور توضیح می
دهد: “تعداد کلی تومرها در موش های صحرایی که یک رژیم غذایی %۲ سیر طی دوره ۲۰
هفته ای داشته اند، درمقایسه با گروه کنترل از این موشهای صحرایی تا %۵۶ کاهش
داشته است.”
در تحقیق دیگری، میلنر دریافت که سیر می تواند به طرز قابل توجهی تعداد ترکیب
های افزایشی را در اسید دئوکسی ریبونوکلئیک (DNA)، کاهش می دهد. ترکیب های
افزایشی مواد شیمیایی هستند که به نیتروسامین های DNA می چسبند، و محیط را
برای تغییرات سرطانی آماده می کنند.
میلنر یک گروه موش های صحرایی آزمایشگاهی را در معرض نیتروسامین ها قرار داده،
اما به برخی حیوانات هم میزان بسیار زیادی از پودر سیر در ۲ تا ۴ درصد از رژیم
غذایی داده شد. این موش های صحرایی، برحسب میزان سیری که خورده بودند، ۴۰ تا
۸۰ درصد کاهش ترکیب های افزایشی در کبد داشته اند. بعلاوه، موشهای صحرایی که
سیر می خوردند، از ۵۵ تا ۶۰ درصد ترکیب های افزایشی در غدد پستان نیز بهره مند
شده اند.
تحقیقات مختلفی همچنین نشان داده است که سیر احتمال خطر سرطان های معده و شکم
را نیز کاهش می دهد. در یک تحقیق که در چین انجام گرفته است، نشان داده شد که
مصرف سیر به طور معکوس به شیوع ابتلا به سرطان معده و شکم مربوط است. سایر
آزمایشات نشان داده است که سولفید دیالیل به میزان قابل توجهی تومرهای سرطانی
شکم را در همسترها کاهش می دهد.
در یک تحقیق دیگر، پروفسور ام. ام. ال موفتی از دانشگاه الکساندرا در مصر، به
قورباغه های مصری، به مدت چهار ماه یا سیر تازه خرد شده، یا روغن سیر، و یا
روغن ذرت (بعنوان پلاسیبو) داده شد و بعد آنها را در معرض آفلاتوکسین B1 AFB1،
یک آلاینده غذایی که موجب سرطان کبد می شود، قرار داد ، فقط ۳ درصد از کلیه
قورباغه هایی که سیر تازه خورده و فقط ۹ درصد از ۶۵ حیوانی که روغن سیر مصرف
کرده بودند، دچار تومر شدند. درمقابل، ۱۹ درصد از حیواناتی که روغن ذرت خورده
بودند، دچار سرطان کبد و تومر کلیه شدند.
دکتر ال موفتی در این زمینه می گوید، “نتایج ما نشان می دهد که دادن سیر
خردشده یا روغن سیر به قورباغه ها، به طرز قابل توجهی موجب کاهش ایجاد تومر از
طریق AFB1 می شود.

*فواید سیر در عفونت های قارچی و میکروبی *تحقیقات پزشکی نقش سیر را به عنوان
یک آنتی بیوتیک طبیعی نیز تایید می کند. در ۱۹۸۳، دکتر لاو در مجله فرضیه
پزشکی می نویسد، “عصاره سیر فعالیت بسیار وسیع ضد میکروبی را درمقابل باکتری
ها و قارچ های بسیار زیادی نشان می دهد ، چون بسیاری از موجودات میکروسکوپی که
به عصاره سیر حساسیت نشان داده اند، ازنظر پزشکی قابل توجه هستند، سیر نقش
بسیار مهمی بعنوان یک عامل درمانی خواهد داشت.”
یکی از روش های فعالیت سیر از طریق تقویت سلول های فاگوسیتوز (سلول های بیگانه
خوار)، توانایی گلوبول های سفید برای مقابله با عفونت ها و بیماری ها می باشد.
یکی دیگر از این راه ها، از طریق تحریک سلول های ایمنی مثل ماکروفاژها و سلول
های T برای مقابله با باکتری ها و عفونت های ویروسی و تنظیف سلول های سرطانی
می باشد.

47allium_sativum_2010

*روزانه چقدر سیر بخوریم؟ *
برای فشار خون بالا ۶۰۰ – ۱۲۰۰ میلی گرم از عصاره سیر سه بار در روز مصرف شود.
برای پیشگیری از سرطان روده بزرگ، مفعد و معده سیر تازه یا پخته ۳٫۵ – ۲۹ گرم
در هفته مصرف می شود.
برای عفونت های قارچی پوست ( کچلی موضعی، خارش پای ورزشکاران ) کرم ./۴ % یا
ژل ./۶ % یا ژل ۱ % دو بار در روز به مدت یک هفته مصرف می شود.
معمولاً ۴ گرم سیر تازه تقریبا معادل یک دانه سیر است و یک بار در روز استفاده
می شود سیر تازه به طور معمول حاوی ۱ درصد allian است.

*عوارض جانبی سیر *سیر وقتی از راه دهان خرده شود برای اکثر مردم سالم است سیر
می تواند سبب بوی بد دهان، احساس سوزش سر دل، گاز، تهوع، استفراغ، بوی بدن و
اسهال شود که این عوارض جانبی اغلب با سیر خام بدتر می شود سیر می تواند خطر
خونریزی را افزایش دهد.
مصرف سیر با دوز دارویی در زمان شیردهی و بارداری مجاز نیست ولی اگر در مقادیر
معمول از راه دهان در غذا مصرف شود در بارداری مشکلی ایجاد نمی کند.
دوز بالای سیر در کودکان خطرناک است و حتی می تواند منجر به مرگ شود ولی اگر
به صورت خوراکی از راه دهان و با دوزکم و برای مدت کوتاه مصرف شود اشکالی
ندارد.
سیر خام بسیار قوی است خوردن بیش از حد می تواند مشکلات تحریک یا آسیب به
دستگاه گوارش ایجاد کند.
تعداد کمی از مردم به سیر حساسیت دارند که علائم حساسیت عبارت از ( بثورات
پوستی، سردرد و دمای بالای بدن ) است.
سیر می تواند اثر داروهای ضد انعقاد را مختل کند لذا قبل از عمل جراحی از
خوردن آن اجتناب کنید. گزارش هایی از خونریزی بعد از عمل جراحی در کسانیکه سیر
( مخصوصاً سیر تازه ) مصرف می کرده اند شده است. حداقل دو هفته قبل از عمل
جراحی مصرف سیر را قطع کنید.
سیر با داروی ایزونیازید و داروی مهار کننده ترانس کریپتاز معکوس غیر
نوکلئوزیدی ( NNRTIs ) که یک داروی ضد ایدز است تداخل اثر دارد مصرف سیر همراه
برخی داروهای ضد ایدز ممکن است اثر این داروها را کاهش دهد.
هرگز سیر را در روغن در دمای اطاق یا مدت طولانی در یخچال نگهداری نکنید زیرا
خطر مسمومیت غذایی بوتولیسم را دارد بوتولیسم یک سم تند و زننده است که در اثر
میکروب کلستریدیوم بوتولینوم ایجاد می شود و گاهی منجر به مرگ می شود

      هیئت عزاداران ابوالفضل العباس(ع) ملحی-سمنان

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد


*

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

سایت هیئت ملحی