خانه / دانستنیهای پزشکی / گیاهان دارویی / خواص گیاهان دارویی …

خواص گیاهان دارویی …

هندوانه میوه تابستانی                                                                                      هیئت ملحی –   هندوانه نوعی بوته و میوه از دسته صیفی جات است که در جالیز رشد می‌کند.اصل این میوه از هندوستان بوده‌است چنان که از ریشهٔ کلمه برمی‌آید. گونه
کامل‌تر نام آن «خربزهٔ هندوانه» بوده‌است. هندوانه پس از آمدن به ایران به
عربستان راه یافت و از آنجا به اندلس رسید و از اندلس به ناحیه های دیگر اروپا.از
فارسنامهٔ ابن بلخی برمی‌آید که در فهرج هندوانه‌های بزرگی به عمل
می‌آمده‌است؛ چنان که گوید «به فهرج خربزه ها بود نیکو و شیرین و بزرگ و
هندویانه بدان رتبه که دو از آن خربزه بر چهارپایی نهند».در گذشته به این میوه تربوزه می‌گفته‌اند که هم اکنون در افغانستان و
تاجیکستان به هندوانه تربوزه گفته می‌شود.

هم اکنون هندوانه در شهرهای شمالی ایران و شهرهای استان خوزستان و کرمان و در
استان فارس شهرستان اقلید به صورت وسیع کاشت می شود.

ریشهٔ کلمهٔ هندوانه از کلمهٔ وانا که معنی هندوانه در زبان هندی است گرفته
شده‌است و ایرانیان قدیم آن را هندووانا می گفتند و هم اکنون هندوانه می‌گویند
این میوه پرفایده التهاباتی را که در بیماری‌هایی مثل آسم، تصلب شرائین، سرطان
روده و التهاب مفاصل وجود دارد، از بین می‌برد. همچنین منبع خیلی خوبی از آنتی
اکسیدان کاروتنوئیدی بنام لیکوپن می‌باشد.

یک رنگدانه شیمیایی است که باعث ایجاد رنگ قرمز در هندوانه می‌شود و اثرات ضد
اکسیدانی قوی دارد. این آنتی اکسیدان به تمامی نقاط بدن رفته و رادیکال‌های
آزاد را خنثی می‌کند. رادیکال‌های آزاد مولکول‌هایی هستند که باعث تخریب
بسیاری از بافت‌های بدن می‌شوند.

*فواید هندوانه برای سلامتی*

۱٫ فواید هندوانه برای سلامتی بسیار زیاد است. مهم نیست که هندوانه را چطور
برش بزنید، بهترین آنتی ‌اکسیدان‌ها در آن یافت می‌شود.

۲٫ هندوانه منبع بسیار خوبی از ویتامین C و A است.

۳٫ هندوانه قرمز خوشمزه همچنین منبع قوی از آنتی ‌اکسیدان کاروتن است که
لیکوپن نامیده می‌شود. این آنتی‌ اکسیدان‌ها در بدن حرکت کرده و رادیکال‌های
آزاد را خنثی می‌کنند. رادیکال‌های آزاد موادی در بدن هستند که می‌توانند آسیب
زیادی به ما وارد کنند. این مواد می‌توانند کلسترول را اکسید کرده و باعث شود
که به دیواره رگ‌‌های خونی چسبیده و موجب ضخیم‌تر شدن آن شود و این عمل
می‌تواند منجر به سکته قلبی شود. لیکوپن که رنگ قرمز زیبا را به هندوانه
می‌دهد به کاهش خطر سرطان پروستات هم کمک می‌کند.

۴٫ جالب است بدانید که هندوانه تنها میوه‌‌ای است که نسبت به میوه‌ها و
سبزی‌جات دیگر دارای مقدار بیشتری بتاکاروتن است.

۵٫ هندوانه میوه‌‌ای است که حاوی میزان بالایی الکترولیت سدیم و پتاسیم است که
آن را از طریق عرق دفع می‌کنیم.

۶٫ هندوانه همچنین سرشار از ویتامین‌های B است که برای تولید انرژی حیاتی هستند.
متخصصین تغذیه توصیه می‌کنند که هندوانه منبع بسیار خوبی از ویتامین B6، B1 و
منیزیم است. این میوه بخاطر میزان بالای آبی که در خود دارد که تقریباً ۹۰
درصد آن را می گیرد و ارزش کالری آن، جزء باارزش‌ترین میوه‌‌ها دسته‌ بندی
می‌شود.

۷٫ هندوانه خاصیت خنک‌کنندگی خاصی دارد و به طرز شگرفی سرشار از سیترولین بوده
که آمینو اسیدی است که بدنمان برای ساخت یک آمینواسید دیگر، آرژنین، که در
چرخه اوره برای از بین بردن آمونیاک استفاده می‌شود، مصرف می‌کند.

۸٫ آنتی‌اکسیدان‌ها به کاهش شدت آسم کمک می‌کنند. همچنین خطر سرطان روده، آسم،
بیماری قلبی، آرتروز هماتوئید و سرطان پروستات را کاهش می‌دهد.

۹٫ هندوانه منبع خوبی از تیامین، پتاسیم و منیزیم است که از بدن در برابر
بیماری‌های مختلفی محافظت می‌کنند.

۱۰٫ هندوانه فاقد چربی است اما به تولید انرژی کمک می‌کند. دربرابر زوال
ماکولا هم محافظ خوبی محسوب می‌شود.

وقتی گرمای تابستان ما را به تشنگی می‌‌اندازد، خوردن هندوانه یک راه بسیار
سالم و مطمئن برای جایگزین شدن نوشابه‌های انرژی‌زاست. ازآنجا که مقدار آب
زیادی دارد، آب موردنیاز بدن ما را تامین می‌کند و هیچ چیز در یک روز گرم
تابستانی بهتر از خوردن یک تکه هندوانه دلچسب و آب‌دار نیست!

هیئت عزاداران ابوالفضل العباس(ع) ملحی-سمنان

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد


*

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

سایت هیئت ملحی